Vergoedingen

Wat zijn de vergoedingen voor de diverse hulpmiddelen? Van basisverzekering tot en met de aanvullende verzekering. Hieronder vindt u een samenvatting.

Basisverzekering 
Iedereen heeft verplicht een basiszorgverzekering. Hierin zijn de meest belangrijke zaken opgenomen. Dit basispakket is samengesteld door de overheid. Bijna alle producten die wij leveren, vallen onder de basisverzekering. De basisverzekering kent twee varianten:

  1. De naturapolis: u krijgt de zorg vergoed door uw zorgverzekeraar. Deze zorg wordt geleverd door zorgverleners waar uw verzekeraar een contract mee heeft afgesloten. Kiest u voor een niet-gecontracteerde zorgverlener? Misschien moet u dan bijbetalen.
  2. De restitutiepolis: u kunt zonder beperkingen naar elk gewenste zorgverlener gaan. U, of uw zorgverlener, declareert de zorg bij de zorgverzekeraar. Deze wordt geheel volgens de polisvoorwaarden uitbetaald.

Aanvullende verzekering 
Daarnaast kan iedereen zich vrijwillig bijverzekeren door een aanvullende verzekering af te sluiten. Hiermee kunt u bepaalde financiële risico’s op toekomstige zorg verkleinen. Elke zorgverzekeraar heeft aanvullende verzekeringen in verschillende pakketten. Van eenvoudig tot zeer uitgebreid. 

Eigen risico 
In 2008 heeft de overheid het eigen risico ingevoerd. Elk jaar wordt de hoogte van het eigen risico vastgesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dit bedrag wordt in de regel door uw zorgverzekeraar met u verrekend. Het verplicht eigen risico voor 2023 is 385 euro. 

Dit bedrag moet u niet verwarren met de eigen bijdrage die op sommige zorg van toepassing is. Een voorbeeld hiervan is de eigen bijdrage op semi-orthopedische schoenen.

Eigen bijdrage 
Ieder jaar wordt de hoogte van de eigen bijdrage op (semi-)orthopedische schoenen vastgesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Voor 2023 bedraagt de wettelijke eigen bijdrage 63 euro voor personen onder de 16 jaar. Vanaf 16 jaar en ouder wordt het 126 euro.

Zorgverzekeraars 
Aanvraagprocedures en vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar afwijken. Wilt u meer informatie over vergoedingen en voorwaarden? De meest voorkomende zorgverzekeraars hebben we voor u op een rijtje gezet. Klik op de betreffende zorgverzekeraar voor meer specifieke informatie.

Direct advies


Heeft u vragen over de vergoedingen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 010 - 49 80 007

Klik op onderstaande afbeelding voor een overzicht van de vergoedingen.

site

Scroll naar boven