Dr. W.C.G. Blanken, Amsterdam

Dr. Blanken is revalidatiearts en algemeen directeur van Revacare.

Studie

Dr. Blanken heeft geneeskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is in 1987 cum laude afgestudeerd als arts. Hij heeft de opleiding tot revalidatiearts gevolgd aan het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam en in het Revalidatiecentrum De Hoogstraat.

Werkervaring

Na 22 jaar werkzaam te zijn geweest als revalidatiearts in België, heeft dr. Blanken in 2014 de aanvraag gedaan om een zelfstandig behandelcentrum revalidatiegeneeskunde (Revacare) in Nederland te mogen openen. Revacare is een door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, erkende instelling voor medisch specialistische zorg.

Nevenwerkzaamheden

Naast de werkzaamheden als medisch specialist is dr. Blanken vaste deskundige bij verschillende arrondissementsrechtbanken en bij de Centrale Raad van Beroep. Dr. Blanken heeft leiding gegeven aan het medisch team dat de gevolgen van de vuurwerkramp in Enschede en de cafébrand in Volendam heeft onderzocht.

Lidmaatschap

Dr. Blanken is lid van de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen, het Koninklijk Belgisch Genootschap voor Fysische Geneeskunde en Revalidatie, de Nederlandse Vereniging voor Medisch Specialistische Rapportage en is overseas fellow van de Royal Society of Medicine in het Verenigd Koninkrijk.

Scroll naar boven