• header-17-la-mer-orthopedische-schoenen.jpg
medisch maar ook mooi
door verzekeraars erkende leverancier
goede kwaliteit
gemaakt in eigen atelier

« Terug

Hoe worden orthopedische schoenen gemaakt? Wij leggen het stap voor stap aan u uit.

Foliepas II.png27 mrt

Bij voetafwijkingen, voetproblemen of allerhande klachten tijdens het lopen kunnen orthopedische schoenen uitkomst bieden. Om orthopedische schoenen te laten maken heeft u allereerst een verwijzing van een specialist nodig. Met deze verwijzing kunt u bij ons een afspraak maken met een orthopedisch schoentechnicus. Om u een idee te geven hoe het proces van het maken van orthopedische schoenen in zijn werk gaat hebben we een fotoverslag gemaakt.

Stap 1: De voet wordt gemeten door het maken van een blauwdruk en het maken van een gipsmal. De blauwdruk wordt gebruikt om het voetbed in de schoenen te maken en met de gipsmal wordt een unieke leest gemaakt. Deze is nodig voor het maken van de schoenen.

Blauwdruk.png

Stap 2: Om de leest wordt een folieschoen gemaakt met daarin het voetbed. Na zo'n twee weken kan de folieschoen gepast worden. Soms zijn er nog wat aanpassingen nodig maar in de meeste gevallen is de folieschoen goed en kan de leest dus gebruikt worden.

Foliepas.png

Stap 3: Het leukste onderdeel van het creëren van de schoenen is toch wel de modelkeuze en het tekenen van de patronen. We bespreken samen met u de wensen en mogelijkheden en maken op die manier samen een ontwerp.

Modelkeuze.png

Stap 4: Niet geheel onbelangrijk is de keuze voor het materiaal. Het type leer, de kleur, etc. Er is een zee aan mogelijkheden die wij graag met u doornemen.

Materiaalkeuze.png

Stap 5: Ongeveer 4-5 weken na het passen van de folieschoen kunt u de nieuwe schoenen op komen halen.

Afleveren schoen.png

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding kijk dan op: https://www.la-merorthopedie.nl/vergoedingen

Wilt u schoenen laten aanmeten? U bent welkom bij onderstaande aanmeetlocaties:

Heeft u nog vragen betreft de orthopedische schoenen? Neem dan contact met ons op.

« Terug

Scroll naar boven