• header-14-la-mer-orthopedische-schoenen.jpg
Home ›› Diabetes Schoenen

Diabetes schoenen van La Mer voor uw gezondheid

Bent u op zoek naar een paar diabetes schoenen? Dan hopen wij dat wij u binnenkort in een van onze winkels mogen begroeten. Sinds 2005 maken wij al orthopedische schoenen en dat doen we met veel passie en plezier! Wij streven ernaar voor iedere klant een voor hem of haar zo goed mogelijk paar schoenen te maken. In dit artikel vertellen wij u meer over Diabetes schoenen en de unieke mogelijkheden bij La Mer!

Diabetes schoenen - Oranje bank met schoenen
Adviesgesprek aanvragen

Diabetes schoenen: wat zijn het en waarom aanschaffen?

Wist u al dat veel mensen met diabetes een grotere kans hebben op voetproblemen? Dit is zelfs een van de meest vervelende complicaties. Door diabetes kunnen de bloedvaten en zenuwen in de voeten beschadigen. Het bloed stroomt dan minder makkelijk naar de voeten en tenen waardoor gevoel in voeten en tenen vermindert. Hierdoor wordt niet altijd opgemerkt wanneer onder de voet drukplekken of wondjes ontstaan. Deze wondjes genezen langzaam en kunnen makkelijk ontsteken. Door het dragen van diabetes schoenen worden uw voeten op de juiste manier beschermd.

Diabetes schoenen van La Mer beschermen uw voeten beter dan normale schoenen

Onze diabetes schoenen zitten comfortabel en voorkomen kans op irritaties en drukpunten en ze voldoen aan de volgende kwaliteitseisen:

  • Ze hebben een stevig hielstuk waardoor de stabiliteit wordt verbeterd;
  • Bij diabetes schoenen wordt de binnenkant afgewerkt zonder naden;
  • Ze hebben een hoge sluiting zodat er geen steentjes in de schoenen kunnen komen;
  • Om infecties te voorkomen worden ze met een antibacteriële voering gemaakt;
  • Het voetbed is uitneembaar zodat er ruimte voor steunzolen is;
  • Er is voldoende ruimte bij de tenen waardoor ze een comfortabele pasvorm hebben.

Daarnaast werken wij met een ruime keuze aan leersoorten en kleuren. Uw diabetes schoenen worden volledig in overleg met u ontworpen. Ieder paar is uniek!

Diabetes schoenen van La Mer bij een Charcot-voet

Ook als u last heeft van een Charcot-voet kunt u bij ons voor schoenen voor diabetici terecht. Een goede ondersteuning van de voet is dan zeer belangrijk. Door het dragen van goed passende diabetes schoenen van natuurlijk materiaal wordt de kans op blaren, eeltplekken en wondjes een stuk kleiner.

Diabetes schoenen - Advies gesprek
Adviesgesprek aanvragen

Hoe zit het met de zorgverzekering?

Bij diabetes is goede zorg en bijpassende zorgvergoeding essentieel omdat diabetici van bepaalde hulpmidden afhankelijk zijn. Dat geldt ook voor diabetes schoenen. Bij de wet is verplicht dat iedere zorgverzekeraar qua inhoud en dekking hetzelfde basispakket aan biedt, maar toch kunnen er verschillen zijn. Denk hierbij aan de betrekking tot de polis en zijn voorwaarden. Vaak worden de eerste 385 euro verrekend met uw eigen risico. Maar er kan ook sprake zijn van een eigen bijdrage. Wij raden u aan contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappijen en te informeren hoe dat bij uw zorgverzekering geregeld is.

Mocht u vragen hebben over de schoenen voor diabetici? Dan kunt u natuurlijk al uw vragen stellen aan ons. Dit kan via de telefoon of per mail. Houd rekening met de verschillende contactgegevens van onze locaties!

Gratis adviesgesprek aanvragen

U kunt uw voorkeur opgeven vanaf 2 dagen na de huidige dag. Een afspraak op zondag is niet mogelijk.
Kalender (dd-mm-jjjj) 
Scroll naar boven